دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

استقرار ناو هواپیمابر «شاندونگ» در دریای چین

منابع رسانه‌ای روز سه شنبه از استقرار ناو هواپیمابر چین در دریای چین جنوبی همزمان با رزمایش‌های نیروی دریایی آمریکا با کره جنوبی و فیلیپین خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۰ - ۱۶ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 07
کد خبر: ۲۱۲۳۹۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ همزمان با رزمایش آمریکا فیلیپین و کره جنوبی در منطقه ناو هواپیمابر «شاندونگ» نیروی دریایی چین روز سه شنبه وارد دریای چین جنوبی شد.

به گزارش وبگاه «نیروی دریایی آمریکا» به نقل از منابع ژاپنی، این ناو هواپیمابر را سه کشتی جنگی دیگر چین همراهی می‌کنند. این سومین استقرار ناو هواپیمابر شاندونگ در غرب اقیانوس آرام در سال جاری است.

این در حالی است که ناو‌های «ریگان» و «وینسون سی اس جی» نیروی دریایی ایالات متحده در حال انجام تمرینات با نیروی دریایی ژاپن هستند. این رزمایش از شنبه آغاز شد.

این تحرکات در حالی صورت گرفته که سخنگوی فرماندهی جنوبی ارتش چین اخیرا با هشدار به فیلیپین گفت که این کشور فوراً اقدامات تحریک‌آمیز را متوقف و از تشدید تنش اجتناب کند.

چین و فیلیپین تاکنون تنش‌هایی در آب‌های مورد مناقشه در «دریای چین جنوبی» داشته‌اند و اخیرا اتهاماتی مبنی بر برخورد کشتی گارد ساحلی چین با یک قایق فیلیپینی مطرح شده است. چین می‌گوید ۹۰ درصد دریای چین جنوبی تحت تملک این کشور قرار دارد که مناطق انحصاری اقتصادی ویتنام، مالزی، برونئی، اندونزی و فیلیپین را شامل می‌شود.

«تیان جونلی» سخنگوی فرماندهی جنوبی ارتش چین گفت: «ما از فیلیپین می‌خواهیم فوراً تجاوزات و اقدامات تحریک‌آمیز خود را متوقف و از تشدید تنش اجتناب کند.»

مقام‌های فیلیپینی ادعا می‌کنند، قوای چین از زمان شروع ریاست جمهوری «فردیناند مارکوس جونیور» در ژوئن ۲۰۲۲ به دلیل رویکرد دولت وی برای برقراری روابط نظامی نزدیک‌تر با واشنگتن، رفتار با کشتی‌های فیلیپینی را تهاجمی‌تر کرده‌اند.

در بحبوحه تنش‌های مانیل و پکن بر سر جزایر و آب‌های مورد مناقشه، ارتش آمریکا به دنبال دسترسی بیشتر به پایگاه‌های نظامی در فیلیپین و تنش‌زایی روزافزون در منطقه است.

دریاسالار «جان آکوئیلینو» فرمانده نیرو‌های نظامی آمریکا در منطقه هند و اقیانوس اخیرا دیداری با ژنرال «رومئو براونر» رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح فیلیپین برگزار کرد. / فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار